Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele holistische geneeskunde die de beweging van alle bindweefsels in het lichaam onderzoekt en behandelt. Ons lichaam voert namelijk oneindig veel bewegingen uit. Dat zijn niet alleen bewuste bewegingen zoals lopen en tillen, maar ook veel onbewuste bewegingen.

De nieren leggen bijvoorbeeld, door de beweging van het middenrif, per dag een totaaltraject van 600 meter af. Een hartspier trekt ongeveer 100.000 keer per dag samen en de maag moet heel wat voedsel kneden voordat het verder verteerd kan worden.

Al deze bewegingen beïnvloeden elkaar, omdat alle delen van het lichaam o.a. via zenuwen, spieren en bindweefsel met elkaar verbonden zijn. Zo kan een schouderklacht samenhangen met een leverprobleem of kun je hoofdpijn krijgen doordat bijvoorbeeld je voedsel niet goed voorverteerd wordt in de maag.

Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Dat het soms lange tijd duurt voordat er klachten ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een trauma, komt doordat een lichaam zich eerst zal aanpassen aan een probleem. Als dan na verloop van tijd dit compensatiemechanisme niet meer kan worden volgehouden ontstaan er klachten. Verbetering van de bewegingsmogelijkheid van de weefsels leidt vervolgens tot de verwachting dat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.

Het is dus goed mogelijk, dat de osteopaat op een andere plaats gaat behandelen, dan waar de klacht tot uiting komt.

Osteopathie wordt ook wel een complementaire geneeskunde genoemd. Dit houdt in dat de behandeling een geneeskundige werking heeft als aanvulling op de reguliere geneeskunde.

In onze praktijk kunt u terecht voor behandelingen tegen veelvoorkomende indicaties zoals hoofdpijn en migraine, (lage-) rugklachten, uitstralende pijn in armen en benen en darmklachten.

behandeling-1.jpg
praktijk_exterieur.jpg
Laat een bericht achter
Naam
Vul a.u.b. uw naam in

Email
Vul a.u.b. uw email adres in

Bericht
Vul a.u.b. uw bericht in

Ongeldige invoer

Locatie
 

Osteopathie Heemstede
Valkenburgerlaan 73
2103AM Heemstede

info@osteopathie-heemstede.nl